zondag 17 juli 2016

Pure C* - part 2

Pure C

Ons eerste bezoek aan Pure C, vorig jaar, was zo'n meevaller dat we beslisten dat er een vervolg moest komen.
Dus trokken we op 4 juni opnieuw naar Badzand voor een bezoek aan Pure C.


We startten met een aperitief. Papa koos voor de klassieke champagne, geserveerd in een mooie coupe.
Mama koos voor een alcoholvrij aperitief en ik koos voor het huisaperitief.

Alle drie hemels.

Hierbij kregen we ook onmiddellijk de eerste hapjes.

Portobello, zoete ui, merlot


Garnaal, lavas, antiboise
Dit hapje was mijn persoonlijke favoriet! 


 Kabeljauw, spitskool, saffraan


Mais & lomo



Na de hapjes kregen we 'onze wapens' voor de volgende gangen. Het bestek was origineel verpakt in een leren bundel. 


Als eerste voorgerecht kregen we een pareltje.
Peulvruchten, geitenkaas, aardbei in verschillende kleuren.
De combinatie van de romige kaas en frisse aardbei smaakte hemels!


Als tweede voorgerecht aten we opnieuw een fris/licht zurig gerechtje.
Maigre, rabarber, pompoen, huacatay.
Dit gerechtje was erg leuk gepresenteerd en de smaken pasten perfect samen.
De ceviche was gegaard in rabarber. 
De combinatie van vis en zure rabarber paste verrassend goed samen. 
De kruidige toets van huacatay maakte het gerechtje af!


Na het vegetarische - & vis gerecht volgde een vlees gerecht.
Zeeuws spek, zandhaai, radijs, lamsoor.
De verschillende soorten radijs en het stikstof-ijs maakten ook van dit gerecht een feest.


Hierna kregen we een combinatie van artisjok, ricotta & morieltjes
Dit gerecht was romig en vol van smaak.


Vervolgens aten we Oosterscheldekreeft met asperge en verveine.
Dit gerechtje kwam in 2 verschillende presentaties. 
Eentje met witte asperges en eentje met groene asperges.
Het gerechtje met de groene asperges was lekker crunchy en fris.
Het gerechtje met de witte asperges was romigere en zachter van smaak.


Vervolgens kregen we ons vis hoofdgerecht. Opnieuw een pareltje.
Een frisse combinatie van heilbot, appel, aardappel en peterselie.


 Bij het vlees hoofdgerecht kregen we verschillende schoteltjes op tafel om te 'sharen'.
Het lamsvlees werd aan tafel versneden, een leuk extraatje.
Hierbij hoorde pistache en gremolate.




Als afsluiter 2 atypische maar heerlijke desserts met zoete aardappel, bloedsinaasappel en macadamia.


Het laatste dessert had een Oosterse toets.


Conclusie:
Dit was opnieuw een schot in de roos.
Wij komen zeker nog eens terug!