zondag 17 juli 2016

De Jonkman **

De Jonkman**
Een nieuwe editie van 'Restaurantweek'.
Deze keer stond er een oude bekende op het programma, De Jonkman in Brugge.
Als starter kozen we voor het aperitief van het huis. Een frisse cocktail op basis van gin, citrus en verbana.


Als hapjes kregen we ook 2 oude bekenden en 3 nieuwe creaties

- kwarteleitjes met eekhoorntjesbrood


- een cannelloni van wortel


- een toast met aspic van gevogelte en venkel


Na de koude hapjes kregen we ook nog 2 warme hapjes.
links een visgerechten met linzen en mousseline - rechts een superzacht stukje tussenrib.


Als voorgerecht aten we een carpaccio van holsteiner rund met bloemkool, ingelegde ui en Belper Knolle. Deze laatste werd aan tafel over het gerecht geraspt, wat een leuke extra was.
Het gerecht was mooi in balans. De volle smaak van de kaas met het rund vormde een harmonieus duo. De zachte bloemkool en ui maakte het plaatje compleet.


Als hoofdgerecht aten we 'the Catch of the day' met daslook, augurk en krabjus.
De vis was sappig met een krokant korstje, de krabjus zorgde voor een volle smaak.
De daslook gaf een kruidige toets aan het gerecht.


Het dessert was een heerlijke combinatie van peer met witte chocolade en sesam.
De sesamkoekjes gaven een leuke crunch aan het gerecht en brachten extra diepgang in de smaak. 
Een zeer geslaagde combinatie.


Bij de koffie kregen we nog enkele petit-fours. 
Een madeleintje, home made nougat en een mini-eclair met koffievulling.


Opnieuw een geslaagde avond in De Jonkman.
Ik blijf fan!