zaterdag 21 mei 2016

Antwerpen Proeft 2016

Antwerpen Proeft 2016


Een nieuwe editie van Antwerpen Proeft stond voor de deur. 
Dus trok ik naar Antwerpen om te kijken wat voor lekkers er dit jaar op het menu stond.


KOMMILFOO * - Gemarineerde bonito (aan tonijn en makreel verwante vis), wilde groene asperges, panna cotta en een krokantje van sesamzaadjes, crème van erwten en kafferlimoen en jus van dashi en kafferlimoenblaadjes.


OKAPI INTERNATIONAL - Geitenvlees in pindasaus met jollof bulgur (getomateerde tarwekorrels met groenten)




JARO & HANNE / DEN DRUIVENTROS / KILIMANJARO - 
Gelakt buikspek met wortel en couscous


MARCEL - Huisgemaakte lamsmerguez (Noord-Afrikaans worstje) met gekonfijte paprika, op barbecue gegaarde zoete ui, romige romesco (Catalaanse saus met o.a. amandel, paprika en geroosterde tomaat) en toastje met tapenade van zwarte olijf
  

MARCEL -  In gin gemarineerde zalm met appel en wilde selder, afgewerkt met Granny Smith-appel, zure room en haringkaviaar 


PIET HUYSENTRUYT / LIKOKÉ * - Moambe, eerbetoon aan vader Piet Huysentruyt: kip met palmnootolie, rijst en saka saka (fijngestampte maniokbladeren)


KONDITORI - Glaasje met mousse van vanille en mascarpone en groene appel


CHOCOLADEHUIS BOON - Het beste van BOON (klein): Gebakje van witte chocolade met aardbei en champagne, finest selection-pralines, caraques (volle chocolade) met duindoorn, brandnetel en zwart lavazout, noir de noir-truffel (pure chocolade) en stick met crumble van koffie