zondag 3 april 2016

Cochon de Luxe - Jong Keukengeweld

Cochon de Luxe - Jong Keukengeweld

Voor het eerst gingen we eten met de actie 'Jong Keukengeweld'. Dit is een erg leuk initiatief waardoor je als <30 jarige goedkoper kan gaan eten in tal van restaurants met een jonge chef achter het fornuis.
Voor €45 aten we een heerlijk 3-gangen menu bij Cochon de Luxe, met aangepaste wijnen en water.

Voor het etentje maakten we nog een tussenstop in de Champagnekelder. Een nieuwe zaak in Gent die heerlijke champagnes serveert in een gezellig kader.



Cochon de Luxe, het restaurant van Tom Van Lysebettens & Alison Roels, 
is een gezellige zaak gelegen in het centrum van Gent.

We startten met een roomer, hierbij kregen we enkele hapjes. 


We aten een 'de luxe varkentje' met ham & truffel. 
Dit gerechtje zag er zo leuk uit dat het zonde was om op te eten. 
De combinatie van truffel en ham was erg lekker.







Daarnaast kregen we  een combinatie van krab, kokos en appel. De zure appel met zoete kokos en frisse krab vormde een verrassend smaakvol geheel.







Als laatste hapje kregen we een dip van paprika met platte kaas en crackers. 
Een eenvoudig, maar erg lekker hapje.


Als eerste gang aten we een vegetarisch gerechtje. 
Gegrilde courgette, Gentse Keizerkaas, Basilicum & Hennep
De romige kaas en frisse basilicum paste goed bij de courgette, de hennep zorgde voor wat extra crunch in het gerecht. Er lagen ook kappertjes op het bord die zorgde voor een zure toets.
Een erg lekker gerechtje .


Vervolgens kregen we 'een kippenvelmomentje'. 
Dit originele tussengerecht was een krokantje van kippenvel met citrustoetsen. 
Leuk bedacht en mooi gepresenteerd.


Als hoofdgerecht kregen we de gepimpte versie van Gentse waterzooi.
Een Gentse klassieker in een modern jasje. Een topgerecht!


Als dessert kregen we het zonnetje op ons bord. 
De smiley zorgde voor een instant feel good moment. 
De naam van het gerecht luidde dan ook 'have a nice day'.
Het was combinatie van passievrucht, mango, yoghurt en speculaas.
Een pareltje om het etentje mee af te sluiten.


Als extra dessertje kregen we een chocolade kogel met de naam 'Russische roulette'. In één van de 100 zatten namelijk spicy pepers verwerkt.
De onze waren gelukkig gemaakt van gewone chocolade.
Een leuk extraatje.


Conclusie: Heerlijke combinatie van smaken en leuke extra's zoals de Russische roulette. Hier denken ze niet alleen na over wat ze op het bord leggen, er wordt ook een originele naam voor bedacht.  De aangepaste wijnen vormde zeker een meerwaarde aan de gerechten.
Zeker een adresje om te onthouden!