zondag 20 maart 2016

't Vlasbloemeken *

't Vlasbloemeken*

Op zondag 13 maart gingen we ter gelegenheid van de bday van het vriendje eten in restaurant 
't Vlasbloemeken in Nederland. 't Vlasbloemeken heeft een ster en is lid van JRE.
Het restaurant is gelegen net over de grens, de zaak is erg gezellig ingericht.

We startten met een aperitief van het huis, hierbij kregen we enkele aperitiefhapjes.

 

Reuze olijven - rode biet & geitenkaas - homemade kroepoek met zeewater, zeesla en mayonnaise - toast met humus. 
Deze hapjes waren erg leuk gepresenteerd en vielen ook in de smaak.


Rode biet & geitenkaas

Kroepoek & toast humus

Reuze olijven

 Daarna kregen we nog een sushi van eend met radijs en pastinaak.

Als eerste gang aten we King krab met gerookte knolselderij, peer, parmezaan en waterkers.
De zoete peer en knolselder paste goed bij de krab. De parmezaan zorgde voor een romige toets.
Lekker gerechtje, mooi gepresenteerd.


Als tweede gerecht kregen we kalfslende, wortel en basilicum.
De basilicum gaf een frisse toets aan dit gerecht. 
Persoonlijk vond ik dit gerecht iets te droog, het miste een sausje/ wat olie. Gelukkig hadden we de toefjes basilicum die toch voor een beetje vocht zorgden.


Het volgende gerechtje was opnieuw een visgerecht met skrei, prei, ei en truffel.
De skrei was hemels van smaak en perfect gebakken, met een krokante korst. De combinatie van ei en vis was leuk gevonden. De truffelsmaak kwam niet echt tot uiting in de saus. Het zou een meerwaarde geweest zijn, mochten er wat truffelschilfers op het bord gelegen hebben.


De volgende gang bestond uit 2 bereidingen van coquille St-Jacques.
Bij de coquilles kregen we paddestoelen, butternut & saltyfingers.
Deze verschillende smaken pasten goed samen.
De bereiding aan de linker kant was de koude bereiding - rechts was de warme bereiding.
Vooral het schuim van paddestoelen was een toppertje.
En de presentatie van dit gerecht was subliem.


Als hoofdgerecht werd Lakenvelder rund op de bbq geserveerd met bataat, pastinaak en biet & Marokkaanse kruiden.
De bbq smaak van het rund en de kruidige Marokkaanse toetsen pasten goed samen. 
Dit gerecht was een explosie van smaken. 


Als dessert aten we een combinatie van chocolade, passievrucht, framboos en passoa.
Chocolade en fruit is altijd een heerlijke combinatie. De verschillende structuren in het gerecht zorgden voor een verrassingseffect. Het ijs was hemels en de passoa gaf een extra pittige toets aan het gerecht.


Conclusie: lekkere gerechten met leuke smaakcombi.