zaterdag 5 maart 2016

Restaurant A'qi *

A'Qi *

Een nieuwe 'Dining with the Stars' actie bracht ons naar restaurant A'Qi in Brugge.
Voor het eerst aten we in een sterrenrestaurant met een vrouwelijke chef achter het fornuis. De ladychef, Karen Keygnaert, kwam persoonlijk het menu voorstellen. Het restaurant zelf straalde een huiselijke gezelligheid uit, maar kan misschien toch een facelift gebruiken.

We startten met het aperitief van het huis. Een fris-zoete combinatie van witte wijn en exotisch fruit.  


Onmiddellijk na het aperitief volgden de eerste hapjes.
Een smoothie van waterkers met crumble van noot & paprikachips. De frisse waterkers en de crunch van de noot zorgde voor een leuk effect.
Als 2e hapje aten we een terrine van geroosterde butternut & yoghurt met gerookte zalm. De yoghurt gaf een frisse toets aan dit hapje. 
De pompoen werd een beetje overheerst door de yoghurt en zalm.


Er volgde nog een duo hapjes. 
Een bonbon van lam met sesam, pickles en zoet brood. De pittige pickles paste perfect bij het lamsvlees en de sesam zorgde voor een extra Oosterse toets. Iets wat we nog terug zouden vinden in de volgende gerechtjes.
Daarnaast kregen we een rolletje van kabeljauw met waterkers en taboulé. 
Opnieuw een fris hapje vol smaak.


Als eerste voorgerecht aten we een tartaar van kalf met Japanse viseitjes, paarse aardappelchips, radijs, rode biet, yoghurt.
Het bord oogde erg uitnodigend, de smaak was subliem. 
Ook hier zaten mooie Oosterse smaken verwerkt in het gerecht. 
Deze onverwachte smaakcombinatie, tilde de tartaar naar een hoger niveau.


Als tweede voorgerecht opnieuw verassende smaakcombinaties met een Oosters tintje. 
We smulden van kabeljauw met koolrabi, mango, wortel, kroepoek van inktvis en een Oosterse kokossoep.
Hier zorgde de combinatie tussen de zoete groenten/fruit en de pittige kokossoep met koriander voor een originele smaaksensatie. Deze overheerste de perfect gegaarde kabeljauw echter niet. 
Een gerechtje om vingers en duimen van af te likken. 


Als hoofdgerecht aten we lam uit de Pyreneeën, risotto van quinoa met champignon, paksoi, structuren van knolselder, kokosnoot en een jus met citroengras. 
Het lam was supermals en ook hier zorgde het citroengras voor een extra twist in het gerecht. Persoonlijk vond ik dat er iets teveel verschillende ingrediënten op het bord lagen. De kokosnoot gaf volgens mij geen meerwaarde.


Kaasbordje
Een mooi gepresenteerd bordje met lekker kazen & klassieke garnituren. Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van kaas op restaurant, maar hier maakte ik met plezier een uitzondering.


Als dessert aten we sorbet van passievrucht met brownie en bloedappelsien. 
De frisse sorbet was zeker de topper in dit gerechtje. Een mooi gerecht om mee af te sluiten. 


Tot slot kregen we nog enkele petit fours. Vooral de marshmallow van munt was erg lekker.


A'Qi kiest duidelijk voor Oosters getinte gerechten met respect voor producten en smaken. Dit zorgt ervoor dat klassieke gerechten plots een pittige twist krijgen.
Zeker een aanrader.