woensdag 17 februari 2016

Restaurant Lof

Restaurant Lof

Voor Valentijn kreeg ik een etentje in Restaurant Lof cadeau.
Het restaurant is gelegen in het prachtige Sandton hotel 
We kozen voor het Valentijns 'love' menu.

We startten met een glaasje Veuve Clicquot en kregen hierbij enkele hapjes geserveerd.
Een homemade kerriechips met pompoenketchup en een bombon van parmezaan met appelstroop.


Kerriechips met pompoenketchup


Bombon van parmezaan met appelstroop 


Als derde hapje een speciale combinatie van knolselder met pompelmoes en popcorn. 
Leuke structuren en originele smaakcombi. 


Als voorgerecht aten we een gerechtje in de kleur van de liefde.
Kabeljauw - rode biet - oester - crème fraiche
De aardse smaak van de rode biet, in verschillende structuren, met de frisse room en oester vormde een mooi geheel met de kabeljauw.


Als tweede gerecht kregen we grietbot - truffel - knolselderij - kalfsjus
De truffel vormde niet echt een meerwaarde in dit gerechtje. Ook hier een goede combinatie met winterse groenten en vis.


Als hoofdgerecht aten we ossenhaas - veenbes - schorseneren.
De zoetzure veenbes zorgde voor een verrassende toets in dit gerechtje. Ook waren er krokantjes van champignon, die zorgden voor een warme zachte smaak. Het vlees was mooi rosé gebakken en smolt weg.


Als dessert kregen we een moelleux met vijg en karnemelk. 
Ook hier een mooie combinatie tussen zoete en frisse smaken. 
De perfect lopende moelleux was ongetwijfeld het hoogtepunt van dit menu.


Conclusie: Heerlijk etentje op een mooie locatie in hartje Gent!