zondag 17 januari 2016

Volta

Volta
Volta stond al lang op mijn verlanglijst, afgelopen woensdag was het eindelijk zover.
Het restaurant is gevestigd in een oud elektriciteitsgebouw. Het industriële karakter van het gebouw werd behouden en zorgde voor een strak interieur dat toch gezellig aanvoelde.

Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen en mochten we naar de bar op de bovenverdieping voor het aperitief. Op de kaart een ruim aanbod aperitieven en cocktails. We kozen allebei voor een heerlijke cocktail.
Hierbij kregen we enkele hapjes geserveerd.
Een madeleine met linzen en geitenkaas, een scheermes met duinbergkers & humus met jonge wortel en mosterdzaad.




We kozen voor het 6-gangen menu.
 
Na het aperitief namen we plaats aan ons tafeltje in het restaurant beneden. Vanuit het restaurant heb je zicht op de mooie open keuken en kan je de chefs het eten met veel passie zien bereiden.

Aan tafel kregen we nog 2 warme hapjes. 
Een kroketje van tong en een Oosters geïnspireerd hapje met scampi.


Als eerste gang aten we een originele combinatie van verse kaas, rode biet en groene appel.
Dit frisse gerechtje met de smeuïge kaas was een pareltje. Er was een extra zure toets in verwerkt die zorgde voor een verrassend effect.


Als tweede gang werd Oosterschelde paling, avocado en verjus geserveerd.
De verjus zorgde voor de aciditeit in dit gerecht en combineerde mooi met de zachte avocado en de gerookte paling.


Als derde gang aten we Noordzeekrab 'Arabic Style' met gegrilde paprika en couscous. 
Dit gerechtje oogde erg mooi en smaakte heerlijk, al vond ik persoonlijk de Arabische smaken iets te overheersend op de krab.


Als hoofdgerecht aten we duif. We kregen verschillende delen geserveerd. Op het grote bord Franse jonge duif, geitenkaas, vijg en koffie. Als extra gerechtje een poot met lever.
De koffie was voor mij een verrassend ingrediënt op dit bord. De smaak paste echter erg goed bij de duif.
Klein minpuntje, we misten een kommetje met citroen om onze handen even te reinigen na het oppeuzelen van de poot. 


Na het hoofdgerecht kregen we de keuze tussen kaas of dessert. We kozen voor het dessert. Dit bestond uit 2 verschillende gerechtjes.

Eerst kregen we bloedappelsien, lychee en advocaat. De advocaat zorgde voor de romige toets, de bloedappelsien gaf het gerecht een frisse citrussmaak.


 Afsluiten deden we met een combinatie van appel, yoghurt en specerijen.
Dit kruidige gerechtje was een mooi afsluiter van een heerlijke maaltijd.


Als afsluiter kregen we nog een caramel cakeje.


Conclusie: Volta staat voor smaakvol dineren, met verrassende combinaties in een leuk pand met zicht op de keuken.