zondag 10 januari 2016

Oudjaar 2015 @ Fidalgo

Oudjaar @ Fidalgo

Dit jaar wilden we eens iets anders op oudjaar, dus beslisten we een tafel te boeken bij Fidalgo in Tienen. Een zeer goede beslissing zo bleek, we werden gans de avond in de watten gelegd.
We aten een 6-gangen menu met aangepaste wijnen en kregen een coupe champagne om 12u om het nieuwe jaar onmiddellijk goed te starten.

Bij aankomst kregen we een coupe champagne, deze werd vergezeld door enkele heerlijke mondvermakertjes. 
Een horentje met gerookte paling, een bonbon van ganzenlever en een zalmrolletje.
De frisse hapjes lieten ons reikhalzend uitkijken naar wat nog komen zou...


St Jacobs carpaccio/ tomaat/ wintergroenten/ basilicummayo/ popcorn 

Als eerste gerecht kregen we een carpaccio van Sint Jacobs met een heerlijke basilicummayonnaise.
Hierbij werd een erg verrassend ingrediënt geserveerd, namelijk popcorn van varkensoor. Deze popcorn zorgde voor een leuke extra crunch in het gerecht en smaakte erg lekker bij de coquille.
Een speels gerecht dat mooi uitgebalanceerd was qua smaak.


Wilde heilbot/ olijfpoeder/ zwarte look/ mierikswortelgranité

 Als tweede gang een warme bereiding met heilbot.
Qua presentatie misschien het minst mooie bord, qua smaakcombinatie de topper van de avond. De perfect gegaarde vis, in combinatie met de zachte looksaus en de frisse pittige mierikswortelgranité maakte van dit gerecht een smaakbom! De koude granité zorgde door zijn frisheid en door de licht pikante mierikswortel voor een extra dimensie in dit gerecht.


Zeebaars/ crème van wortel/ gekleurde wortel/ jus van wortel 

Als 3e gerecht kregen we een mooi stuk zeebaars met wortel. Een lekkere combinatie. De zachte zoete wortelsmaak paste erg goed bij de vis. Leuk was dat er gewerkt werd met verschillende kleuren wortel.


Hert/ jus van eekhoorntjesbrood/ knollen/ schorseneer/ butternut 

Het hoofdgerecht was perfect rosé gebakken hert met een heerlijke jus van eekhoorntjesbrood en typische wintergroenten.
Het hert smolt weg in de mond, de jus en de aardse smaken van de groenten maakten van dit gerecht een mooi warm winters geheel.


 Citroen/ Limoenijs/ hazelnoot/ mango/ gezouten caramel/ witte chocolade

Het dessert was om vingers en duimen van af te likken. Een mooi evenwicht tussen zoet en zuur, door de combinatie van limoen/citroen met zoete mango & witte chocolade. 
Een sublieme afsluiter van een heerlijk menu!


Koffie  met snoepertjes 

Als afsluiter kregen we nog een koffie met snoepertjes. Heerlijke macarons, leuk gepresenteerd op een steen en tal van petit fours.


Conclusie: Een erg geslaagd oudejaarsdiner in een leuke sfeer met uitstekende bediening. 
Zeker voor herhaling vatbaar!