zondag 13 december 2015

't Overhamme *

't Overhamme *

De restaurantweek stond weer voor de deur. Dit jaar kozen we voor 't Overhamme in Aalst. Het restaurant bevindt zich in een prachtig pand langs de Brusselsesteenweg. We werden vriendelijk ontvangen en nemen plaats in het salon voor het aperitief. 

Samen met een heerlijk glaasje bubbels kregen we de eerste hapjes geserveerd. 


Een bavarois van zalm, een bonbon van ganzenlever en een krokantje met mousse van courgette en olijf.


 Nadat we aan tafel plaatsnamen, werd een tweede hapje geserveerd.
Een heerlijke bouillon en een geslaagde combinatie van scheermes, oester, pijlinktvis en rammenas.


Daarna volgende de eerste gang.
Dagverse vis met schorseneer, aardappel, citroen en hazelnoot.
De winterse smaken van de schorseneer pasten goed bij de vis, alleen de tapenade overheerste een beetje.


Als hoofdgerecht stond er wild op het menu. 
Ree met bloedpens, spruit, hoorn des overvloeds en peer.
De ree was perfect gebakken, het vlees smolt als het ware weg in je mond. De stukjes bloedworst zorgden voor een verrassende extra smaak en maakten van dit gerecht een harmonieus geheel.


Als dessert kregen we een pareltje van kokos - passievrucht - mango - papaja - ananas. 
De zoete smaken in verschillende texturen.
Dit was een dessert om vingers en duimen van af te likken.