dinsdag 29 september 2015

Kookeet

Kookeet

Ook dit jaar waren we van de partij op Kookeet in Brugge. En we waren duidelijk niet alleen. 
We startten naar goede gewoonte met een aperitief. Een glas champagne (Nicolas Feuilatte) en een glas witte wijn (Tarani).

Tijdens Kookeet kan je een weekend lang verschillende gerechtjes 'testen' bij restaurants uit Brugge & omstreken. Elk gerecht kost 6 tot 8 euro. Op het menu verschillende sterrenchefs zoals Peter Goossens ***, Geert Van Hecke ***, Gert De Mangeleer ***, Filip Claeys **, Henk Van Oudenhove *, Alex Hanbuckers *, Karen Keygnaert * . Verschillende gerechtjes deden ons watertanden en dus gingen we op pad.

La tâche
Bollywoodburger van Dams lamsgehakt, Indische specerijen, chutney van mango en raita.
Een sappige burger vol Oosterse smaken. Zeker het lange aanschuiven waard. 


Ducheyne atelier - traiteur
Carpaccio van langoustines, radijzen, granité, quinoa, ponzu en shiso.
Een fris gerechtje, dat misschien een zure toets miste.


De Visscherie
Langoustine, hondshaai in't groen, crème van Brugge Goud met dushi button.
Een culinair equivalent voor paling in het groen met haai en langoustine. Origineel en smaakvol.


 Kok au Vin
Een geslaagde combi van 2 verschillende witte pensen 'Hot&Sweet' gegrild in Mibrasa houtskooloven, met knolserldertaco, karnemelk, oud belegen hoevekaas 'Saliehof' en mosterdzaad.
Vooral de verschillend smakende witte pensen waren verrassend. 


Den Gouden Karpel
Licht gerookte kabeljauwrug met karnemelkstampers, jus van mosseltjes & hoeveboter, tomaat, bieslook en kruidenolie.
Een erg lekker romig gerechtje.


Restaurant Patrick Devos
Noordzeegarnalen met structuren van bloemkool en boterraapjes, kreeftensaus en Belgische kaviaar.
De zachte bloemkool en raapjes pasten goed bij de garnalen, de Belgische kaviaar zorgde voor een zilte toets.


D's Deldycke traiteurs
Minipatat zalmkaviaar met Isigny-room, millefeuille van coquille & Lomo iberico, sandwich van Brugse peperkoek & ganzenlever, honing & sesamzaad, beefwrap met ruccola & mierikswortel.
Lekker fingerfood!


Bistro Bruut
Tartaar van West-Vlaams rood rund, gepickelde spitskool, ziltige chlorofyl, gedroogde kappertjes.
De zoute kapperjes en spitskool vormde een mooie smaakcombi met het rund.


The Chocolate line
A kiss from the night nurse. 
Een pareltje van chocolade, rode vruchten en vanille.