vrijdag 25 september 2015

Fidalgo

Fidalgo

Vandaag gingen we lunchen in ons favoriete restaurant Fidalgo van Filip Dewijnants.

We aten het 3-gangen lunchmenu (€25), voorafgegaan door een aperitief met hapjes.

Als eerste hapje: een warm krokantje van zwarte olijf. Een smaakvol, zuiders hapje.


Als tweede hapje kregen we een praline van eend. Hierop geroosterde zaadjes die zorgden voor een extra crunchy toets en een diepere smaak.


Het derde hapje was inktvis met gepofte rijst. 
Heerlijk fris, vol van smaak, met een herfsttoets en mooi gepresenteerd.


Als voorgerecht kregen we een mooi stuk vis. Zeebaars met spinazie, bloemkool en zwarte looksaus. Dit gerechtje was qua smaken goed uitgebalanceerd.
Zwarte look is blijkbaar een nieuwe soort look, die geen onaangename geur geeft na het eten. 


Als hoofdgerecht werd wilde eend, met winterse knollen en morillesaus geserveerd.  
De eend had iets meer afgekruid mogen zijn, maar de cuisson was perfect, mooi rosé. De knollen pasten er uitstekend bij en maakten dit tot een heerlijk herfstgerecht. 


 Als dessert aten we een bavarois van rood fruit, met citrustoetsen en crumble van noot. Lekkere smaakcombinatie, een mooie afsluiter van een heerlijke lunch.


Conclusie: Kwaliteitsproducten geserveerd in smaakvolle combinaties voor een zeer scherpe prijs!