zaterdag 15 augustus 2015

Bistro Margaux *

Bistro Margaux

Op Groupon vond ik een aanbieding voor Bistro Margaux.  Een driegangen lunch voor €35/persoon, dit kon ik niet laten schieten.

Vrijdag 14 augustus trok ik met mijn favoriete tafelgenoot richting Sint-Martens-Bodegem.
Bistro Margaux is het restaurant van chef Thomas Locus, trotse eigenaar van 1 Michelin ster en 16/20 in de Gault&Millau.
We werden vriendelijk ontvangen in het mooie, gezellige pand en kozen voor een tafeltje op het zonnige terras.

Als aperitief kozen we voor een glaasje champagne. We kregen een royale hoeveelheid frisse champagne.
Hierbij kregen we 2 oogstrelende hapjes geserveerd.


 Een bonbon van ganzenlever met beenham, mimolettekaas en mosterd.
Dit gerechtje was een explosie van smaken.
De pikante mosterd, de mimolette en de ganzenlever pasten verrassend goed samen.
Ook de presentatie was zeer mooi.

 Een krokantje met gebrande sardine en auberginemousse.
Dit hapje was heel origineel gepresenteerd op een boomstronk, de rokerige smaak van de sardine paste goed samen met de zachte aubergine.

Als voorgerecht kregen we een tartaar van Holstein-rund met avocado, kruidenschuim en een krokantje met parmezaanmousse en aubergine.
De romige zachte avocado was erg lekker bij de goed afgekruide tartaar.
De pittige toets van de parmazaankaas was zeker een meerwaarde.


Als hoofdgerecht kregen we kalkrib met butternut pompoen, vitello tonato, champignons, hazelnootcrème, Griekse pasta met feta en saliesaus.
De presentie was opnieuw piekfijn in orde.
Qua smaak vond ik dit eerder een herfstgerecht, al pasten de smaken wel subliem samen.
De kalfsrib had een perfecte cuisson, nog licht rozig vanbinnen.
De saus was uitmuntend.

Als dessert een combinatie van abrikoos en chocolade.
Abrikoosijs, een gelei van abrikoos, verse abrikoos, een krokante crumble, een bonbon van chocolade gevuld met abrikoosmousse op een chocoladekrokantje.
Dit gerecht was een geslaagde afsluiter van een heerlijke lunch.
De zachte smaken van de abrikoos en de bittere chocolade paste perfect samen,
ook op de presentatie was niets aan te merken.

Conclusie: Bistro Margaux is een klassenzaak, waar je kwaliteitsvolle producten eet, die perfect gecombineerd worden. De bediening is zeer vriendelijk en zorgt voor een aangename sfeer. Kortom een aanrader.