zondag 9 augustus 2015

Asparaguus - Guus & Dries

Asparaguus 

Guus en Dries wonnen 'Mijn Pop-uprestaurant' op VTM en opende begin augustus opnieuw een restaurant met dezelfde naam boven de Versuz in Hasselt. Omdat het tijdens het programma helaas niet gelukt was om te reserveren, waagden we nu onmiddellijk onze kans. 

We werden vriendelijk ontvangen door Dries en Guus en kregen een woordje uitleg over het nieuwe concept 'foodsharing'. 
Op de kaart stond naast de klassieke aperitieven ook de Meyer's gin op basis van asperges, deze wilde ik zeker eens proeven. 
Terwijl we genoten van het aperitief bekeken we de kaart.
We konden à la carte kiezen, er was geen mogelijkheid om een vast menu te nemen. 
Er was keuze tussen 4 voorgerechten - 4 hoofdgerechten en desserten. Met telkens vlees, vis en een vegetarische optie. 


Bij ons aperitief kregen we een mousse van knolselder en versgebakken brood en daarna nog  heerlijke Bouchot mosseltjes met huisgemaakte mosselsaus.

Als voorgerechten kozen we voor kreeft met huisgemaakte saus en fris slaatje, een broodje met gebakken sardines en vlees tapas. Deze werden allemaal in het midden van de tafel geserveerd op mooie houten planken. Daarbij kregen we een frisse tomatensalade om te delen.  

De kreeft werd geserveerd met een fris slaatje van radijs, pompelmoes en verse kruiden en een verrukkelijke dressing. Het bord oogde erg zomers en smaakte ook zo, al mocht de kreeft iets meer afgekruid zijn.

De vlees tapas waren ook erg kleurijk met verschillende soorten smaakvol kwaliteitsvlees met een zoete toets door het verse fruit en de vijgenconfituur.

Het broodje met sardines was het soberste bord van de drie, maar moest qua smaak niet onderdoen. Mooi gebakken sardines met een lekker kruidenslaatje op een knapperig broodje. 

Ook het tomatenslaatje om te delen was een streling voor het oog. Door verschillende tomatensoorten te combineren met verse kruiden had dit slaatje een zeer pure smaak.

Bij het hoofdgerecht kozen we voor zwaardvis, entrecote en opnieuw kreeft. Deze werden opnieuw in het midden van de tafel geserveerd op de houten planken. Als bijgerechten kregen we 3 verschillende soorten groenten en 2 aardappelgerechten. 

De zwaardvis was een royale moot met een heerlijke rooksmaak van de bereiding op de bbq. Hij was nog mooi sappig en goed afgekruid. 

De entrecote was perfect saignant gebakken en werd geserveerd met een kruidenboter en apart nog een mosterd - bearnaisesaus. Het vlees smolt weg in de mond en had ook een heerlijke bbq toets.
De kreeft was lekker sappig en een mooie portie, hierbij werd nog een warme kreeftensaus geserveerd, die het gerecht extra diepte gaf.
Als bijgerechten kregen we aardappelgratin, jack potatoes met zure room, een broccoli prinsessenboon mix, een mix met courgette, wortel en rode uit en gebakken champignons.

Een foto met Dries en Guus mocht natuurlijk ook niet ontbreken!

Conclusie: Asparaguus is een mooi ingericht restaurant waar je kwaliteitsvolle producten kan eten, in royale porties. Alles is bereid met veel liefde voor de producten en hun pure smaken. 
Het foodsharing-idee is leuk, zo kan je van de verschillende gerechten proeven.  
De bediening is erg vriendelijk en de sfeer in het restaurant gemoedelijk.