vrijdag 12 juni 2015

Pure C *

Pure C *

Als verrassing voor moederdag had ik een etentje in Pure C gepland. Dus trok ik samen met mijn ouders op zondag 7 juni richting Cadzand.
Pure C is een van de restaurants van Sergio Herman, met chef Syrco Bakker achter het fornuis. 
Het restaurant straalt een vakantiegevoel uit, door het uitzicht op de zee en de lounge-achtige inrichting. 

We namen plaats aan een gezellig tafeltje. Als aperitief koos ik voor een glas champagne, mijn ouders namen een alcoholvrij aperitief. De champagne, speciaal gemaakt voor Sergio Herman, werd geserveerd in een mooie coupe. 
Het alcoholvrije aperitief, op basis van amandel en citroengras, was een pareltje, niet enkel qua uitzicht maar ook qua smaak!

Samen met het aperitief verschenen er verschillende hapjes op tafel.
Een balletje met wortel, foie gras en kamille. De kruidige kamille en de zoete wortel vormde een perfecte combinatie met de foie.
Een 'pizza' van sardine, artisjok, koffie en sinaasappel. De koffie gaf een krachtige toets aan dit hapje.

 Een hapje met asperge, Iberico, hazelnoot en zuring.

Een ceviche van kokkels, huacatay en paprika. De zure smaak van de ceviche en de spicy paprika vormde een mooie balans.

Het laatste hapje was het broodje Pure C.
Dit broodje werd in zijn geheel geserveerd en werd daarna door iemand van de keuken aan tafel versneden en gedresseerd met een tapenade van groene olijf en een saus van zwarte olijf. Binnenin was dit broodje gevuld met makreel.


De hapjes waren stuk voor stuk smaakbommetjes, die bovendien erg mooi gepresenteerd waren. 
We keken dan ook uit naar de rest van ons menu.


 Als eerste gerecht kregen we roodbaars, scheermes, dragon, komkommer, dashi, kropsla.
Een mooi stukje roodbaars, zeer puur van smaak. In combinatie met een zeer kleurijk slaatje vol smaak. De dashi maakte het gerecht af.

Als tweede gerecht werd pijlstaartinktvis met groene appel, bonen en basilicum geserveerd. Hierbij kwam nog een extra gerechtje: een burgertje van inktvis met witte kool. Opnieuw een combinatie van frisse smaken.

Als volgend gerechtje een combinatie van Noordzeekrab, tomaat, courgette, citroen.
Ook hier een tweede gerecht een soep van krab.


Het volgend gerecht noemde 'Garden Treasures'. Hier kregen we een bord met verschillende hapjes en een kruidenboeketje met briefjes in waarop we de verschillende kruiden en gerechtjes benoemd werden. 
 

Het volgende gerecht was het eerste warme gerecht. Schelvis, look, venkel, slakken. De kruidige look en venkel paste goed bij de mooi gegaarde vis. De slak was een leuke sappige extra.


Als hoofdgerecht, het eerste vleesgerecht van het menu. Lam, wilde kruiden, lentegroenten en als bijgerecht een lamstajine. Het lam was lekker sappig. Vooral het bijgerecht was een schot in de roos.

 

Als eerste dessert rabarber, schapenyoghurt, viool en kardemom. Een zeer geslaagde combinatie van de zurigheid van de yoghurt met de zoetzure rabarber en de viooltjes.

Het laatste gerecht was een combinatie van passievrucht, pinda en shiso. Dit was een verrassend fris bordje vol smaak. Een perfecte afsluiter.

 Tot slot kregen we nog enkele petit fours bij de koffie. Nougat, dame blanche, macaron, eclair, kokosbonbon.

Conclusie: Pure C is wat ons betreft zeker meer dan 1 ster waard. Prijs/kwaliteit zit de verhouding erg goed. Leuke extra was de aanwezigheid van Sergio Herman.