vrijdag 8 mei 2015

Origo - Mijn Pop-uprestaurant!

Mijn Pop-uprestaurant!

Een nieuwe reeks 'Mijn Pop-uprestaurant!' dus wou ik graag ook een restaurant van dit seizoen uittesten. Reserveren bleek een uitdaging, maar toch hadden we uiteindelijke een plaatsje bij Origo in Aalst te pakken. 
Op zondag 3 mei mochten we aan tafel schuiven in het enige paleo restaurant in België.

We werden vriendelijk ontvangen en mochten plaats nemen aan een tafeltje met zicht op de keuken. 
Als aperitief kozen we voor het huisaperitief op basis van bio cava met een siroop van gember & citrusvruchten. 

 Bij het aperitief kregen we 2 hapjes geserveerd.  
Een lijnzaadcracker met een tapenade van wortel en cashewnoot. 
Een groene smoothie van selder, komkommer, spinazie en groene appel.

Lijnzaadcracker met tapenade van wortel & cashewnoot
 We beslisten om het 4 gangen menu te nemen. Het leuke was dat we bij het voorgerecht en het dessert zelf konden kiezen uit 2 opties. We kozen telkens beiden, zo konden we van elkaar proeven.  

Als voorgerecht kregen we een superfood salade van quinoa met makreel, radijs variaties, waterkers & granaatappel. Dit bordje oogde erg leuk. Het stukje makreel was echter heel klein in verhouding tot de hoeveelheid quinoa. Qua smaak miste dit gerechtje een beetje aciditeit, maar verder was dit een erg lekker, gezond gerechtje.
Superfood salade

 Het andere voorgerecht was een rundstartaar van West-Vlaams rood rund met rode biet. De rode biet overheerste dit gerecht een beetje, maar de smaak paste wel erg goed bij het rundvlees. Ook de crunch zorgde voor een meerwaarde.
Rundstartaar & rode biet

 Als tussengerecht kregen we schelvis met spinazie & asperge, een mouse van koriander en een sausje van kokos en gember. 
Dit gerecht was een voltreffer. De vis was heerlijk sappig gebakken, de pittige smaak van de gember en koriander en de zachte kokos vormde een mooi evenwicht, de asperges waren bijtgaar. Ook de presentatie was zeer verfijnd. Een toppertje!
Noordzeevis & asperge

Het hoofdgerecht liet enige tijd op zich wachten, net iets te lang naar onze mening. Bij het proeven van het gerecht, bleek het lange wachten niet voor niets. De 'Duke of Berkshire' met oilsjt ajoin, bionaise en wortel was opnieuw een smaakbom. Het vlees had een heerlijke gerookte bbq smaak en was lekker sappig. De zoete worteltjes waren nog knapperig en paste goed bij het varken. De bionaise was lekker en zorgde ervoor dat het gerechtje niet te droog was. 
Duck of Berkshire

 Afsluiten deden we met elk een ander dessertje. Het eerste was op basis van chocolade, duindoorbes en hazelnoot. Dit gerechtje was mijn favoriet. Er was een erg goede balans tussen de zoete chocolade en de zurige duindoorbes, ook de kleuren passen mooi samen. De verschillende structuren van chocolade een soort mousse en brownie smaakten hemels.
Chocolade dessert

 Het andere dessertje was een combinatie van appel, amandel, citrus en chai. Het ijs en de appeltjes waren erg lekker. Het stukje amandelcake vonden wij geen hoogvlieger, maar de smaken paste wel goed samen. 
Appel amandel dessert

 We waren meer dan voldaan en tevreden met onze eerste culinaire Paleo ervaring. Afgezien van de lange wachttijd voor het hoofdgerecht was alles zowel qua smaak als presentatie erg verzorgd en meer dan in orde. Ook de prijs/kwaliteit verhouding viel goed mee. We aten en dronken voor €65 per persoon.

Als afsluiter mochten we nog op de foto met Jonas en Fee.