vrijdag 29 mei 2015

Auberge de Herborist *

Auberge de Herborist

Een nieuwe Restaurantweek bij Diningcity, dus weer een kans om aan een voordelig tarief een sterrenrestaurant te ontdekken.
We kozen voor Auberge de Herborist * in Brugge. Het restaurant van chef Alex Hanbuckers.
We waren aangenaam verrast door het mooie pand en de warme ontvangst. We mochten plaats nemen aan een tafeltje met zicht op de keuken,  het is altijd leuk om de chef aan het werk te zien. 

 Tijdens de Restaurantweek wordt er altijd een verrassingsmenu geserveerd. Bij aankomst kregen we dus voor het eerst te zien wat we zouden eten. De chef himself kwam het menu aan tafel voorstellen, een zeer geapprecieerde geste.

Als aperitief kozen we voor een glas champagne. De heerlijke bubbels werden geserveerd met een leuk plateautje vol amuses. 
We kregen een toast met verschillende texturen van wortel, een emmertje couscous met uitjes en een geitenkaas met een kruidige crumble. Mijn persoonlijke favoriet was de geitenkaas, de crumble en verse rode ui erin maakte hiervan een zeer fris gerechtje.
Deze leuk gepresenteerde hapjes schepte onmiddellijk hoge verwachtingen. 
Toast - Couscous - Geitenkaas

Al snel volgde het voorgerecht. Een salade van asperge met een jus van sushi azijn en een gazpacho van asperge met een espuma van garnalen.
De salade van asperge was subliem. De asperges waren heerlijk van smaak en hadden net genoeg beet. De zure en frisse smaak van de sushi azijn gaf een extra toets aan het gerecht en tilde het naar een hoger niveau. 
De espuma van garnaal was heel krachtig en vol van smaak, zonder de asperge te overheersen. De gazpacho van asperge was romig en zacht van smaak en samen vormde de garnaal en asperge een mooi geheel.

Voorgerecht Asperge

 Salade van Asperge - Sushi azijn

Gazpacho van Asperge - Espuma van Garnaal

Als hoofdgerecht kregen we 'Herbobolls' met linzen, selder en een kruidige jus. Ook dit gerecht was mooi gepresenteerd. Persoonlijk vond ik het jammer om gehakt gepresenteerd te krijgen in een sterrenrestaurant. Maar het waren wel top balletjes! De korst was kruidig en het gehakt was erg sappig. De kruidige saus maakte het gerecht af. In een apart potje kregen we nog 2 extra balletjes met ebly en olijf. 

Herbobolls

 Sidedish

Voor we het goed beseften, waren we bij het dessert aanbeland.
Hier opnieuw 2 gerechtjes; allebei op basis van aardbeien. We kregen verschillende structuren van aardbei met geitenmelkijs en citroenverbena en een aardbeimilkshake met yoghurt.
Op de presentatie was opnieuw niets aan te merken. Ook de smaken waren mooi in balans, frisse aardbei en kruidige citrustoetsen.
Een mooie afsluiter. De milkshake was erg schuimig en opvallend luchtig.
Aardbeidessert

Conclusie: Zeer lekker eten, mooi gepresenteerd.