zondag 12 april 2015

Eat Love Tastings

Eat Love Tastings

Op Paasmaandag bracht ik een bezoekje aan Eat Love Tasting in Gent. In dit restaurant van chef Nicolas Decloedt staat foodsharing centraal, om dit extra te stimuleren zijn de gerechten qua portie kleiner dan normaal. Zo kan je meer gerechtjes proeven. 
Je kan zelf je gerechten kiezen, of je kiest voor een tastings menu, waar de chef je verrast met 5, 6 of 7 gangen. We kozen voor het 6 gangen tastings menu en gaven de chef carte blanche.

We startten met een aperitief en kozen voor cava en 2 heerlijke alcoholvrije cocktails. Eentje op basis van rode biet, kokos en limoen en eentje met wortel, gember en selder.  

Alcoholvrije cocktails 

Bij onze drankjes kregen we een hapje van kikkererwt en geitenkaas. Een lekkere vegetarische starter.
Kikkererwt - geitenkaas

Daarna startten we met onze bar bites. We kregen elk een kervelgazpacho en de tafel werd gevuld met verschillende 'tastings'.

De gazpacho was heerlijk fris en kruidig.
Kervelgazpacho 

Van links naar rechts kregen we: 
lentekooltjes, koolzaad en homemade cocktailsaus,
komkommer gemarineerd in groene thee,
homemade houmous,
burrata en kappertjes.
Hier viel voor het eerst op dat de chef veel belang hecht aan groenten. Dit restaurant is dus zeker een aanrader voor veggies die culinair willen eten. 
Het gerechtje met lentekool vond ik het minste van deze gerechtjes. Het was vrij flauw van smaak en weinig creatief. De komkommer met groene thee daarentegen was verrassend lekker en vormde een zeer geslaagde smaakcombinatie. De burrata was erg romig en vol van smaak, de frisse zurige smaak van de kappertjes zorgde voor een mooi geheel. 

 Burrata & kappertjes

 Komkommer & groene thee

We kregen ook enkele warme bar bites:
- kippenvleugeltjes en wortelen in een krokant notenkorstje met teriyaki.
Het crunchy notenkorstje en de zout-zoete teriyaki saus zorgden voor dat ietsje extra.
Kippenvleugel - wortel - notenkorstje - teriyaki

Vervolgens kregen we een pizza met 2 verschillende toppings. Aan de ene kant wortel, blauwe kaas en geitenkaas. Aan de andere zijde pesto, kip en sla. Het deeg was heerlijk krokant en de verrassende smaakcombinaties maakte van dit gerechtje meer dan een stukje pizza. 

Na een korte pauze kregen we onze main tastings geserveerd. 
Geen sharing bij het eerste gerechtje;  venkel - selder -radijs.
De pittige smaak van de selder en radijs combineerde goed met de anijssmaak van de selder. Opnieuw een geslaagd vegetarisch gerechtje.

Hierna een gedeeld gerecht met rode kool, geitenkaas en boekweit. Een goede smaakcombinatie. 

 Als afsluiter van onze main dishes kregen we elk een vleesgerechtje: spiering met lenteraap. Zacht vlees, mooi gebakken en goed op smaak. 

 Als dessertje kregen we een panna cotta van witte chocolade met karamel. Een mooie afsluiter van een geslaagd etentje. De zoute karamel en de witte chocolade waren verrukkelijk, het dessertje was dan ook snel op!

Bij de rekening kregen we nog een stukje cheesecake als extraatje. 

Conclusie: Leuk concept. Door het food sharing principe proef je heel veel verschillende gerechtjes, wat zeker een meerwaarde is. De focus op groenten maakt van dit restaurant ook een ideale stek voor vegetariërs. Een klein minpuntje was de lange wachttijd tussen het vleesgerecht en het dessert, verder verliep alles erg vlot. Een adresje om te onthouden!