dinsdag 24 maart 2015

Innesto *

Innesto *

Een nieuw jaar, een nieuwe 'Dining with the Stars'.  Samen met een goede vriendin trok ik richting Houthalen naar Restaurant Innesto. Innesto is het restaurant van chef Koen Verjans. 
De zaak straalde klasse uit en dit schepte onmiddellijk hoge verwachtingen. 

We startten naar goede gewoonte met een glaasje champagne. 


Hierbij kregen we enkele amuses geserveerd. Deze zetten meteen de toon.

Als eerste amuse kregen we een tartaar van rund, goed afgekruid, een echte smaakbom.

Hierna volgde kroepoek met makreel. 

De laatste twee amuses waren 
-fregola met aubergine, basilicum en een krokantje van parmezaan 
- een hoeve-ei met paling en snijbonen
De gerechtjes waren stuk voor stuk pareltjes zowel qua smaak als presentie.
Vooral het eitje in het nest vonden wij erg origineel.

Langoustine & noordzeekrab - rode biet - vlierbloesem - radijs - yoghurt
Dit gerechtje was erg fris en vol smaak. De zure yoghurt en licht zoete rode biet paste erg goed bij de krab en langoustine. De crunchy rode biet krokantjes waren een meerwaarde.

 Het tweede gerechtje was Oosters getint.
Tonijn 'Yellowfin' - zeekool - sushi rijst - bouillon van dashi & citrus
Persoonlijk vond ik dit een topgerecht! Hier werd gespeeld met de combinatie warm en koud. De dashi overheerste de tonijn niet. De citrustoets maakte de smaak af. 

Het hoofdgerecht bestond uit twee delen:
Kalfshaas - artisjok - spinazie - ossenstaart - aardappel
Het kalfsvlees was erg zacht en sappig. De artisjok paste erg goed bij dit gerecht, de mousse was ook erg smeuïg en vol van smaak.

Het extra gerechtje met ossenstaart smolt weg in de mond. 

Het eerste dessert 
Framboos - citroenverbena - citrus
Dit bord was qua presentatie het pareltje van de avond. 
Ook de smaken waren goed uitgebalanceerd. 

Tweede dessert: 
Mango - witte chocolade - bergamot - ijs van kokos en limoen.
Ook in dit dessert een zeer goede balans tussen zoet en zuur. 

 Als afsluiter mochten we op de foto met the chef - himself! Een mooi einde van een zéér geslaagde avond.