zondag 28 december 2014

Le Shanghai - Luik

Le Shanghai - Luik

Mijn favoriete tafelgenoot gaf mij voor een bijzondere gelegenheid een Cadeaubox 'Tafelen zonder Grenzen' cadeau. Uit deze box koos ik Le Shanghai in Luik. Een Chinees restaurant dat 14/20 heeft in de Gault Millau.
De bon was goed voor een 4 gangenmenu van de Chef. Bij elke gang konden we kiezen uit een 3 tal gerechten.

Als voorgerecht koos ik voor de Pekingsoep met peper en mijn tafelgenoot van de Aspergecrème met krab. De soep was klassiek gepresenteerd met de traditionele porselein lepel om deze uit te lepelen
-Pekingsoep: deze was inderdaad gepeperd, al overheerste de pepersmaak niet.
 -Aspergecrème: deze was romig en zacht van smaak, met stukjes surimi.

Als tweede gang koos mijn tafelgenoot voor de sojaloempia en ik voor de kippenpapilloten.
Hier was het opvallend dat portie van de sojaloempia veel groter was dan de kippenpapillotten. De presentatie was klassiek, de sausjes gaven de gerechtjes extra smaak.
-Sojaloempia
-Kippenpapillotten

Vervolgens kregen we als tussengang een sojaslaatje. Dit slaatje was licht, fris en met een lekkere zure toets. Enige minpuntje was dat dit slaatje ook de garnituur was bij de sojaloempia van de vorige gang. 

Als hoofdgerecht kozen we de gestoomde zeebaarsfilet. Deze was vergezeld van een sausje met citroengras, tomaat, champignon en klassieke witte rijst. Dit was een gerechtje met een heel subtiele smaak.


Als dessert kozen we voor vers fruit. We kregen een combinatie van verse meloen, ananas, lychee en yang mei. 

We waren ruim voldaan na dit menu. Het was verfijnder dan de klassieke chinees om de hoek, al mag de presentatie nog iets origineler.