zondag 28 december 2014

Kerstavond @ Fidalgo

Kerstavond @ Fidalgo
Kerstavond vieren wij naar jaarlijkse traditie op restaurant. Dit jaar gingen we naar Fidalgo in Tienen voor het kerstdiner. Fidalgo is het restaurant van chef Filip Dewijnants en heeft 16/20 in de Gault Millau.

We werden vriendelijk ontvangen door 'the chef himself' en werden naar onze tafel begeleid.
Hier kregen we een heerlijk glaasje bubbels/ versgeperst fruitsap/ homemade limonade. Aansluitend werden de hapjes gepresenteerd.
  
-Anjovis/gedroogde bes

-cakeje van zwarte olijf

-hoorntje met mousse van gerookte paling

-krokantje op basis van bloedworst

-bisque op basis van tijgergarnalen

-Als eerste gerecht kregen we een carpaccio van sint-jacobs / ganzenlever / knolselder / avocado / aardappel
Dit eerste bordje was zeer mooi gepresenteerd. De zoete ganzenlever paste goed bij de coquille, die net voldoende zuurheid had. De aardse smaak van de knolselder maakte dit gerechtje af. 

-hondshaai / olijf / erwt / waterkers / sesamolie
Dit gerecht oogde fris dankzij de groene waterkerssaus. De olijf en sesamolie gaven een extra smaaktoets aan dit gerecht. De haai was lekker sappig met een krokant korstje 

- hoofdgerecht: ree / wintergroenten
Het wild was mooi rosé gebakken, de groentjes bijtgaar, kortom een heerlijk winters gerechtje. 

- dessert: peer / ijs / chocolade / bavarois / violet
De laatste gang van deze geslaagde avond was een heerlijk dessert. Het oogde zeer mooi, het suikerkrokantje van violet gaf een extra speciale smaak aan dit gerechtje. Mooie combinatie van smaken en structuren. 

- Bij de verse muntthee kregen we nog enkele petit fours om de laatste gaatjes op te vullen. We hadden een zeer geslaagde kerstavond in restaurant Fidalgo. De bediening was zeer attent, het eten uitmuntende en ook de aangepaste wijnen waren zeker een meerwaarde bij de gerechtjes!