vrijdag 7 november 2014

Fleur de Lin


Ter gelegenheid van mijn verjaardag stond er ook een etentje op het menu.
We gingen naar Fleur de Lin in Zele. Dit restaurant van chef Lode De Roover heeft 14/20 in de Gault Millau. 

We namen het aperitief in het salon. Ik koos voor een glaasje champagne, maar ook het huisaperitief viel in de smaak. Bij dit aperitief kregen we 4 hapjes: een combinatie van algen-anjovis-garnaal, een krokantje van eekhoorntjesbrood met foie gras en rode biet, een hapje met makreel bloemkool en pijnboompitten en een bouillon van ossenstaart-tomaat-paparika-broccoli.  

 Na de hapjes werden we begeleid naar onze tafel in het restaurants met indrukwekkend hoge plafonds. We hadden gekozen voor het menu ontdekken en genieten met 4-gangen.

Als eerst gang kregen we twee verschillende bereidingen met sint-jakobsnoot. Een koude combinatie met gerookt paardenvlees, knolselder, quinoa en hoorn des overvloeds. En in een begeleidend bordje een mooi gebakken sint-jakobsnoot met knolselder. 
 De koude bereiding oogde zeer mooi en de combinatie van het gerookte vlees met de knolselder was zeer geslaagd. Persoonlijk vond ik de zure toets in dit gerecht te overheersend. De sint-jakobsnoot smaakte teveel naar limoen, waardoor de subtiele smaak van de coquille volledig verloren ging.

 De warme bereiding was zeer smeuïg en de coquille nog lekker sappig.
 Als tweede gang kregen we kabeljauw met jonge spinazie, misosaus, raapjes en kokkels.
De combinatie van vis en spinazie is voor mij persoonlijk altijd een topper. De miso gaf een extra smaaksensatie. De spinazie was lekker krokant en de raapjes maakte van dit gerecht een echt herfstgerecht.
 Als hoofdgerecht kregen we opnieuw 2 bordjes met een bereiding van wilde een met pastinaak, witloof, boerenkool en schorseneren.
Het grootste bord oogde zeer mooi, de presentatie op het zwarte bord, met de groene groenten maakte er een echt kunstwerkje van. Het vlees was rosé gebakken, misschien zelfs iets rosé. Ook hadden enkel tafelgenoten last van taai vlees. De smaakcombinatie zat wel goed.
 Het tweede gerechtje oogde net iets minder mooi, maar de smaak maakte dit ruimschoots goed.
 Als dessert kregen we schone van boskoop met chocolade, karamel, kaneel en merengue.
Dit gerechtje was opnieuw mooi gepresenteerd en smaakte hemels. Een topdessert om de avond in stijl af te sluiten.

Conclusie: Globaal gezien was dit een zeer geslaagd diner, op enkele minpuntjes na. Prijs-kwaliteit, €63 voor de 4 gangen, is dit zeker een correcte prijs. 

Website: Fleur de Lin