zaterdag 21 juni 2014

Vivendum * - Restaurantweek -

Vivendum *

Tijdens de Restaurantweek gingen we op 25 mei eten in restaurant Vivendum te Dilsen-Stokkem. 
Vivendum is trotse eigenaar van een ster en nam enige tijd geleden deel aan "Met vier in bed" op VTM en wakkerde toen mijn nieuwsgierigheid aan. Toen ik het restaurant zag in de lijst van de Restaurantweek was de beslissing dan ook snel genomen om dit restaurant eens te gaan testen.


Het zonnetje scheen zalig, dus mochten we plaats nemen op het terras van het restaurant. We kregen een vast 3 gangen menu voor de Restaurantweek, dit menu kon worden uitgebreid met een vierde gang. We opteerden voor de vier gangen. 

Starten deden we met een heerlijke rosé prosecco. Hierbij kregen we enkele amuses die de verwachtingen onmiddellijk de hoogte lieten inschieten.
De eerste 2 amuses waren: een granité van gin met een espuma van tonic en een crème van bataat met notenecrumble.

De granité van gin met espuma van tonic is een originele presentatie van de zò populaire gin-tonic, heerlijk fris en een toppertje om te starten.

De crème van bataat met hazelnoot was veel subtieler en zachter van smaak. Maar niettemin mooi uitgebalanceerd.

Het tweede duo van amuses was een tartaar van filet pur met huisgemaakte pickles en een kruidenolie en daarnaast een 'praline' van asperge. Ook hier weer mooi gebalanceerde smaken.

 De 'praline' van asperge had een krachtige aspergesmaak en een verrassend zachte structuur.

De tartaar was goed afgekruid en de huisgemaakte pickles zorgde voor een leuke extra beet.

 Als voorgerecht kregen we twee bereidingen van tonijn.

De eerste bereiding:
 Gemarineerde tonijn met komkommer en avocado en wortel. De smaken van dit gerecht waren goed uitgebalanceerd. De tonijn was van zeer goede kwaliteit. Ook op de presentatie was niets aan te merken.

De tweede bereiding:
 Een tartaar van tonijn met ijs van wasabi en appel. 
Dit was zeker een originele knipoog naar sushi, echter overheerste de smaak van wasabi op de tonijn. Iets minder wasabi had de smaak van de tonijn beter tot zijn recht laten komen. 

De tweede gang was een combinatie van Duke of Berkshire, Noordzeekrab, asperges, ei en mousseline. Ook hier waren de smaken mooi uitgebalanceerd en was het gerechtje ondanks de mousselinesaus verrassend luchtig. Ook de presentatie oogde leuk.

Als hoofdgerecht kregen we graangevoerde Picanha, ossenstaart, spinazie en lentegroenten.
Het vlees was sappig en goed afgekruid, de groentjes hadden nog een goede beet. 

 Als dessert kregen we een pareltje voorgeschoteld met aardbeien, witte chocolade en Aloë Vera. Dit dessert was om vingers en duimen van af te likken, de Aloë Vera gaf een frisse smaak aan het geheel.

Conclusie: Vivendum is zijn ster meer dan waard. Van begin tot einde genieten!
Een adresje om te onthouden!