zaterdag 24 mei 2014

Restaurant Montaigu - Scherpenheuvel

Restaurant Montaigu

Zondagmiddag en zin om op restaurant te gaan. 
Montaigu stond al een tijdje op het verlanglijstje. 
Een blik op de website leerde mij dat zij open waren en er was wonder boven wonder nog plaats. 

De kaart zag er veelbelovend uit. 
We mochten zelf ons menu samenstellen, met keuze uit de degustatie gerechten.

Starten deden we met een aperitiefje met leuke hapjes. 
Een pita broodje en penseeltjes met gambastaartje.


 Als eerste gang kozen we voor een gerechtje op basis van King Krab. Helaas ging dit edel product verloren in een te gul toegevoegde mayonaise. Dit voorgerechtje kon niet overtuigen. Al was het wel heel mooi gepresenteerd. Het miste ook enige aciditeit. 

 De volgende gang was een combinatie van op vel gebakken roodbaars, kreeftenjus, de in dit seizoen obligate asperges en aardappelchips. De combinatie was geslaagd, alleen de chips gaf een brasserie-achtige indruk. Naar mijn mening het beste gerechtje van de drie.  Ook mooi gepresenteerd.

 Als 3e gang werd gekozen voor een ravioli van langoustine met noedels en Japanse bouillon. Ook hier werd gewerkt met een edel product als langoustine, ook hier kreeg de langoustine helaas geen glansrol in het gerecht. De pasta van de ravioli en de noedels overheerste teveel. Ook de presentatie van dit gerecht kon verfijnder.

Op papier lekkere gerechtjes, helaas werden de hoofdproducten ( king krab, langoustine) onvoldoende in de spotlight geplaatst. Dit is een gemiste kans. 
Er zit zeker potentieel in dit restaurant, mits de hoofdingrediënten meer in de spotlight worden geplaatst en de presentatie nog iets verfijnd wordt.