zaterdag 31 mei 2014

22 - Mijn Pop-uprestaurant!



Als Mijn Pop-uprestaurant fan mocht het "beste" restaurant van deze reeks niet ontbreken. 

Dus op moederdag naar Antwerpen.

We werden vriendelijk ontvangen en werden begeleid naar een tafeltje (helaas zonder zicht op de keuken en met krukjes zonder rugsteun). Twee tegenvallers de eerste paar minuten. 

Als aperitief kozen we voor het huisaperitief met Elixir d'Anvers, cava en appelsap. Een verrassend lekkere combinatie.
Als aperitiefhapje kregen we een platte kaas met radijsjes en versgebakken brood. Hoewel het hapje op zich wel lekker is blijven we toch een beetje op onze honger zitten, omdat we met ons drietjes een kommetje moeten delen.

Alle gerechtjes zijn qua formaat voorgerechtjes kregen we te horen. We besloten om gans de kaart te proeven. Drie gerechten per persoon.

We begonnen met 

- soepje van butternutpompoen met buikspek en venkel. 
Dit lekker afgekruid soepje gaf door de pompoen wel eerder een herfst- dan een lentegevoel.

- beenmerg afgewerkt met groene kruiden 
Lekker sappig beenmerg met een krokant korstje. De kruiden combineerde goed met het beenmerg. Leuke presentatie op het zout.

- kruidensalade met een heldere bouillon van tomaat
De kruidensalade was op dit moment nog niet 'gepimpt' door Johan Segers. Hij was die bewuste zondag wel in Antwerpen om de salade te 'pimpen'. Toch merkte ik dat er al gewerkt was aan het slaatje. Het was een lekker frisse starter.


Als volgende gang kozen we voor:

-gebakken kalfslever met lente-ui en gezoete rode ui
Het duo van ui paste goed bij de krokant gebakken kalfslever.

-gepocheerd hoeve-ei met stoverij van lam afgewerkt met frisse botersaus
Dit gerechtje oogde niet meteen als een pareltje, maar de smaakt maakte dit ruimschoots goed!


- kippenlever met asperges, gandaham afgewerkt met een botersaus van hazelnoten
Dit gerechtje was een zeer gebalanceerd gerecht, waar de asperges en de hazelnoten harmonieus samensmolten met de levertjes. De ham was volgens ons geen meerwaarde voor dit gerecht.

Als laatste gang verorberen we:

-traag gegaarde konijnfilet met witte bonen en tomaten
Ook hier kon de presentatie beter. Echter passen de smaken ook mooi samen.

-gerijpte entrecote van 8 weken met een lauwe salade en crème van gebrande ui
Dit gerechtje ziet er nogal 'uitgedroogd' uit. Gelukkig is er een ruime portie saus voorzien.

-traag gegaarde kip met groene selder, koolrabi en pindasaus
Een vrij bombastisch stuk kip, op lekker gestoofde groentjes. Ook hier wint de smaak het van de presentatie.



Na overleg besloten we om geen dessert te nemen, omdat de portie ruim voldoende waren en we meer dan verzadigd zijn.

In plaats van een dessert op de foto met de chef... Jeremy!! :)


Conclusie: 22 is wat smaak betreft zeker een van de beste restaurants uit de reeks, al is de presentatie soms iets minder, de smaak van de gerechtjes maakt dit zeker goed. Het concept klopt ook, urban farm zowel op het bord als in het restaurant. Wel jammer dat er slechts 1 vegetarisch gerecht op de kaart stond.