zondag 2 maart 2014

Naturell - Gent

Naturell 

- Nieuw pareltje in Gent -

Op 20 februari opende een nieuw, veelbelovend restaurant in Gent, met de naam Naturell. De chef-kok, Lieven Lootens, was eerder actief in 't Aards Paradijs. Voldoende vakkennis aanwezig dus, dit bleek ook snel tijdens mijn bezoek op de eerste zondag van maart. 

Het restaurant is heel mooi gelegen, vlak bij de Gentse binnenwateren. Ook het interieur is top! Het ademt een natuurlijke rust uit: houten takken als decoratie die eveneens dienstdoen als kapstok, mooie groene banken en leuke boomachtige tafels geven samen met de aardse tinten een zeer aangename sfeer in het restaurant. Ook de open keuken kan ik alleen maar toejuichen. 

We kozen voor een lunch bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor €45.
Starten deden we met een lekkere roze cava, vergezeld van een lekker hapje. 

Dit hapje van zalm, avocado en teryaki zette onmiddellijk de toon. 

 Als voorgerecht kregen we een mooi stukje wijting, goed afgekruid met fleur de sel, een heerlijk citrussausje en tal van groentjes (wortel, spinazie, champignons, radijs). De smaakcombinaties waren mooi uitgebalanceerd met een goede balans tussen de frisse citrus en de wijting. Deze laatste mocht misschien iets minder lang gebakken zijn, maar het voorgerecht was desondanks een schot in de roos.


Als hoofdgerecht kregen we Black Angusbeef, met sjalot, shiitake en krieltjes. Ook hier waren de smaken goed in evenwicht. Het vlees was lekker sappig, maar mocht ook iets minder lang gebakken zijn, de garnituur was heerlijk, met aandacht voor textuur. 

Het dessert was een ananas-chocolade combinatie. De presentatie van het dessert was zeer uitnodigend. De ananassorbet was heerlijk fris in combinatie met de verschillende texturen van chocolade. Enkel de ananas gekonfijt in gember was iets te overheersend. 

Conclusie: Dit is een toppertje! De borden zijn pareltjes, met mooi uitgebalanceerde combinaties en nieuwe smaken. Enkele schoonheidsfoutjes mogen best bij een beginnend restaurant. 
Mij zien ze zeker nog terug!