maandag 24 maart 2014

-*- L'air des Sens -*-

L'air des Sens - Zoutleeuw

Op zondag 9 maart bracht ik een bezoekje aan L'air des Sens in Zoutleeuw met chef David Schulz achter het fornuis. Een huiselijk restaurant met een 16-tal couvert. Persoonlijke service verzekerd. Dit vertaalde zich in bediening door het keukenpersoneel en de chef himself. 

We kozen voor het degustatiemenu "Leeuwse Velden". Een 11-gangen menu voor €78.

We werden hartelijk verwelkomd door de gastvrouw. 

Als aperitief kregen we een Duitse schuimwijn met een mooie bloemige smaak gepresenteerd. Het restaurant werk voornamelijk met Duitse wijnen vertelde de gastvrouw.

Het aperitief werd vergezeld van 3 amuses. Hier speelde de chef vooral met texturen. 

 Een creatie met verschillende texturen van prei Een combinatie van schorseneren en dragon
En een duo van aardpeer & hazelnoot. 

Vooral de laatste amuse was een schot in de roos, met de zachte smaak van de aardpeer in combinatie met de crunch van de hazelnoot. 

Het eerste voorgerechtje: avrugakaviaar - aardappel - knolselder - laurier
Dit gerecht miste enige aciditeit maar de smaken waren wel mooi in balans, ook de granité van laurier was aangenaam fris.


Gerookte paling- kruidenkwark - komkommer - dilleaardappel
Dit gerechtje was een schot in de roos, mooie balans tussen zuur en zoet. 


Ombervis - lavas - koolrabi - miso
In dit gerechtje werkte de chef met aziatische invloeden. Dit was een zeer geslaagde combinatie. De miso overheerste niet en accentueerde de vissmaak.  


Knolgroenten - ossenstaartjus - kriek Lambic azijn emulsie
Dit gerechtje was mijn persoonlijke favoriet. Een mooie combinatie van nog knapperige knolgroenten (raap, pastinaak, wortel, biet) de kriek Lambic emulsie zorgde voor een frisse toets en verrijkte de smaak.


Kalfsvlees - tabouleh - Garam Masala
Visueel was dit het minst mooie gerechtje, qua smaak moest het niet onderdoen voor de andere. Een boterzacht stukje mooi gegaard kalfsvlees met een zeer kruidige tabouleh. 


 Geitenkaas - manchego - suikererwt
Normaal neem ik op restaurant nooit kaas, toch was dit een zeer geslaagde combinatie. Waardoor ik mijn mening moet herzien. De frisse smaak van de erwten maakten van dit gerechtje een lichte combinatie. De erwten balanceerde de uitgesproken smaak van de geitenkaas. 
Ook de kleurschakering op het bord was erg fleurig.


Sinaasappel - olijf - tonka
Ook hier weer een mooi evenwicht tussen zoet en zuur. De olijfsmaak was subtiel, maar overheerste zeker niet. 


Kokos - amandel - karamel - citrus
Dit was een topdessert. Fris, zoet, crunchy. Zeer mooie smaakcombinaties. Visueel miste dit dessert wel wat kleur. 


Kaffir - witte chocolade - yoghurt
Ook dit dessert was een goed gebalanceerd gerecht met het zure van de yoghurt en de zacht zoete smaak van de chocolade. Hier ook dezelfde opmerking dat er wat kleur ontbreekt.

Het 11-gangen menu bij L'air des Sens is een topmenu! Sommige gerechtjes mogen visueel nog wat bijgewerkt worden qua presentatie, maar de smaakcombinaties zijn top. 

Ook hadden we na het eten van de 11 gangen geen te vol gevoel. We waren voldaan, maar niet volgepropt. Hierdoor konden we genieten tot de laatste gang. 

Zeker een aanrader dus! 


Website: L'air des Sens