maandag 23 september 2013

Aan tafel bij Luc Bellings **

Als foodlover grijp ik elke kans om mij eens culinair te laten verwennen.

Zo kwam ik vorige week vrijdagmiddag in Aan tafel bij Luc Bellings in Hasselt terecht, dankzij de actie Dining with the Stars.

Dining with the Stars is een gastronomische week voor fijnproevers. Voor een beperkt budget, € 44 voor een 4-gangenlunch en € 55 voor een 5-gangendiner, kan je restaurants gaan uittesten die minimum 1 ster hebben, per extra ster betaal je een extra bedrag.
Al bij al een zeer voordelige deal, dus hop de auto in naar Hasselt.

Het restaurant bevind zich in een zeer mooi pand, vlak bij de afrit van de autosnelweg.
We werden vriendelijk ontvangen en startten met de champagne van het huis.
Deze drinkt vlot weg, hierbij krijgen we een aantal mooi ogende en tongstrelende hapjes, zoals een krokantje van kippenhuid, een gazpacho en een heerlijk zacht stukje kalfswang.
De toon is gezet en de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Het eerste, koude, voorgerecht was een cannelloni van zalm gevuld met gamba's, hierbij biologische worteltjes, gepekelde prei en bloemkool en een crumble van wasabi. Dit gerechtje was mooi gepresenteerd en de combinatie van de pittige wasabi met de cannelloni was meer dan geslaagd.

Voorgerecht 1
 Het tweede, warme, voorgerecht, was op vel gegrilde zeebaars, met een paella sausje, vergezeld met minicourgettes, een mousse van courgette en paprikaschuim. Ook hier vullen de smaken elkaar mooi aan, de saffraan in de paella saus overheerst niet en zorgt voor een goede harmonie tussen de verschillende ingrediënten. Over de smaak valt weinig op te merken, echter vind ik de rode kleur van het bord nogal storend, hierdoor komen de kleuren van het gerecht minder goed tot hun recht. Maar zoals de Romeinen zeggen: "De gustibus (et coloribus) non disputandum est".
Voorgerecht 2
 Het hoofdgerecht kwam op tafel en daar was het volgende felgekleurde bord, een blauw deze keer. Hierop een mooi gepresenteerd stukje wild. Patrijs, een stukje filet en een vleugeltje, vergezeld met pompoenpuree, hazelnootcrumble en een mousse van zwarte olijf, hierbij werd een heerlijke wildjus geserveerd. Het wild was heerlijk sappig, perfect gebakken en gekruid en voorzien van een speklaagje (gebardeerd dus om de koksterm te gebruiken). Er werd onmiddellijk na het serveren een kommetje met warm water en citroen voorzien om de vingers af te kuisen na het oppeuzelen van het vleugeltje. Ook altijd leuk, met je handen eten in een 2 sterren restaurant ;-). Het krokante van de hazelnoot paste ook mooi bij het gerecht.
Hoofdgerecht
Het dessert, voor mij als dessertjesliefhebber altijd een belangrijk punt, bestond uit een citrusbiscuit, met bosvruchtensorbet, een meringue, een yoghurtsausje, een crumble van yoghurt, een violetjes'suikerspin' en een dropkrokantje. De smaken van dit gerechtje vulde elkaar ook heel mooi aan, het subtiele van de violetsnoepjes in de suikerspin en de mooie kleur ervan vond ik super. Het dropkrokantje vond ik wel te overheersend, omdat dit een zeer uitgesproken smaak had waardoor je de andere eerder subtiele smaken veel minder proefde.
Dessert
 Na het dessert kregen we nog enkele petit fours op basis van passievrucht bij de koffie en een heerlijk warm wafeltje vlak voor ons vertrek.
Petit Fours
Conclusie: Aan Tafel bij Luc Bellings is zeker 2 sterren waard, het menu dat zij serveerde voor de prijs van € 54 was meer dan zijn geld waard.
Ook op de bediening viel niets aan te merken, zeer vriendelijk en professioneel. 
Als foodlover vond ik het super om de chef himself aan het werk te zien in de open keuken, hij staat echt te koken samen met zijn equipe en controleert elk bord voor het de keuken verlaat. Bovendien hielp hij zelfs de keuken opkuisen na de service! Een grote pluim voor bescheidenheid en voor topkwaliteit! Hier kom ik zeker nog terug.

www.lucbellings.be